Ce te tot plângi?


M-ai sunat să-mi spui că nu mai poți, nu mai suporți. Că viața ta este un faliment. Căsnicia, copiii, munca, nimic nu pare a fi așa cum ți-ai dorit.

Căsnicia ți se destramă pe zi ce trece. Te-ai căsătorit cu-n Făt Frumos, atât de frumos încât ai uitat să-i verifici cei șapte ani de acasă. Ai uitat să-l întrebi cât de mult îi place băutura și câte femei i-ar fi de-ajuns. Te-ai aruncat în căsnicie ca o virgină grăbită, fără a te uita-napoi. Acum suporți, smerită, toate calitățile lui, deloc puține.

Pietro Rotari
Pietro Rotari

Copiii, doi la număr, trag de tine până la epuizare. Citisei multe cărți de parenting, erai convinsă că nimic nu-i mai ușor decât educația unui copil. Ai aflat, foarte devreme, prăpastia dintre teorie și practică. De altfel, cum să educi un copil când tu însăți nu dai exemplu? Tu, el. Mai mult el, cu sticla de bere mereu în mână, tolănit pe canapea și lătrând la tine. Că mâncarea nu e bună, că nu ții casa cum trebuie, că ești un tocător de bani, că ești neîngrijită, ștearsă. Copiii, pe urmele lui.

Continuarea o gasiti aici

Anunțuri